Over

De Herakles D1OC of Dames 1 Oldtimer Challenge rally werd in 2014 boven het doopvont gehouden door toenmalig teammanager Reine Jacobs.  Zij was op zoek naar meer werkingsmiddelen voor het damesteam.  Samen met haar speelsters en enkele vrienden besloot ze om een sportieve amicale challenge voor oldtimerliefhebbers te organiseren.

De D1OC-rally is intussen uitgegroeid tot een gerenommeerde rally in oldtimer middens.  De rally is toegankelijk voor jong en oud, en staat open voor elke oldtimerliefhebber met een voertuig van minstens 30 jaar oud.  Elk jaar kunnen we opnieuw rekenen op onze trouwe sponsors en zo’n 75-tal deelnemende voertuigen.

Ook vandaag gaat de opbrengst van de rally integraal naar de Hockeyclub.

Met veel toewijding voor de hockeysport leidt Reine Jacobs nog steeds de 1ste ploeg van de dames en ondertussen ook de 1ste ploeg van de heren.  Sommige van de Herakles spelers zijn actief in de nationale ploegen Red Lions en Red Panthers.

De organisatie van de rally heeft Reine inmiddels 2 jaar geleden overgedragen aan Carlo Schots en een team van vrijwilligers.  Zij delen allemaal dezelfde passie voor oldtimers en hockey, en streven ernaar dat dit evenement een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers blijft.